Elevii Scrioşteni au fost în excursie


Copie a ESCURSIA TOATE POZELE -SCOALA SCRIOASTEA (2)Itineralul călătoriei a început cu grădina zoologică din Piteşti. Grădina zoologică a fost infiinţată  în anul 1970, în pădurea Trivale din oraşul Piteşti, judeţul Argeş. Aici au vizitat animale şi păsări de diferite feluri.

DOAMNA ÎNV. IONESCU PAULINA COSTINA ŞI ELEVII DE LA ŞCOALA A. M. SCRIOAŞTEA ÎN EXCURSIE

VIZITEAZĂ ANIMALELE

Mergănd pe Valea Oltului am văzut adevărate capodopere ale naturii.Ne-am oprit în localitatea Horezu .Aici am văzut vestitele vase şi obiecte de ceramică.

CERAMICA DE HOREZU

Următorul drum a fost Mănăstirea Polovragi. POARTA MĂNĂSTIRII POLOVRAGIMănăstirea Polovragi este o mănăstire de măicuţe. Ea este aşezată la poalele muntelui Piatra Polovragilor din judeţul Gorj.Situată la 18 km de localitatea Horezu. Râul Olteţ separă Munţii Căpăţânii de Munţii Parâng.ALEIA SPRE PEŞTERA MUIERILOR-MARIUS CU FLUIERUL Dascălii ,elevii cât şi părinţii au fost foarte entuziasmaţi de această mănăstire care se spune că este făcătoare de minuni.EXCURSIA.wmv_000580839EXCURSIA.wmv_000653069

În apropierea localităţii Baia de Fier se găsesc următoarele peşteri:Peştera Corbului ,Peştera Pârcălabului,Peştera Iedului şi Peştera Muierilor.Noi am vizitat Peştera Muierilor. Denumirea de Peştera Muierilor, provine de la ultima încăpere din peşteră, acolo se adăposteau femeile, copii şi bătrînii când bărbaţii plecau la luptă în timpul năvălirilor barbare . ÎN PEŞTERA MUIERILORTemperatura în peşteră este de aproximativ zece grade C.temperatură constantă tot timpul anului. Râul Galben este arhitectul peşterii.El a format peştera acum cîteva mii de ani ,prin sculptarea acesteia în calcarele mezozoice. Peştera are patru nivele şi o lungime de aproximativ patru mii de metri. Noi am vizitat nivelul superior. Pe cupola peşterii se află o colonie de lilieci.Elevii au văzut stalactitele şi stalagmitele care atinse cu un corp dur emit sunete asemănătoare unei orgi electronice. Orga este situată în zona bazinelor mici.

După vizitarea peşterii am popsit la Tîrgul JiuCOLOANA INFINITULUIAici am vizitat cele trei opere de artă ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi: ,,Coloana infinitului ‘’Denumirea originală a fost Coloana recunoştinţei fără sfârşit fiind dedicată soldaţilor români, căzuţi în luptă în primul război mondial pe malul Jiului în anul 1916.,,Poarta sărutului’’ care se află la intrarea în parc.Arată ca un arc de triumf simbolizând triumful vieţii asupra morţii.,,Masa tăcerii’’ cu cele doisprezece scaune rotunde.Această operă simbolizează curba închisă a cercului care adună ,apropie şi uneşte.Scoala Alfel.mpg_003074875

Cu această vizită se încheie şi itineralul nostru.Mergem acasă obosiţi şi bucuroşi cu un mic bagaj de cunoştinţe şi experienţe acumulate în plus.

În autocar elevii au povestit despre cele văzute  şi au cântat .Copie a ESCURSIA TOATE POZELE -SCOALA SCRIOASTEA (2)Cadrele didactice,elevii şi părinţii au fost foarte încântaţi de educaţia şi experienţele acumulate în săptămâna şcoala altfel,,Să ştii mai multe ,Să fii mai bun!’’.

Mulţumim pentru iniţiativa de a merge în excursie!

 Autor Mariana Troncea 

Reclame
Acest articol a fost publicat în învăţământ, cultură, Excursii, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s