CREDINCIOŞII ORTODOCŞI DIN COMUNA SCRIOAŞTEA


SFÂNTA MĂRIA MARE sărbătorită şi la SCRIOAŞTEA

Această zi frumoasă de: 15- august-2012  a  fost sărbătorită şi de credincioşii ortodocşi din comuna SCRIOAŞTEA .Profesor preot DRĂGHICI VIOREL din comuna Scrioaştea alături de preoţii şi colegii dânsului  au susţinut o frumoasă slujbă.După slujba religioasă a avut loc şi un praznic unde au luat parte  enoriaşii bisericii.

În fiecare an, la 15 august, Biserica Ortodoxă praznuieşte „Adormirea Maicii Domnului„, sărbatoare cunoscută în popor sub denumirea de Uspenia sau Sfânta Maria Mare. Această sărbătoare comemorează moartea, învierea şi slăvirea Maicii Mântuitorului. Sărbătoarea marturiseşte că Maica Domnului „a fost luată” de Dumnezeu în împaraţia cerească al lui Hristos, în deplinătatea vieţii ei sufleteşti si trupeşti.

Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, prăznuită în 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă şi totodată Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.
Tradiţia  spune că apostolii, aflaţi în acel moment în diferite zone ale lumii, au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment.  Apostolul Toma nu a fost prezent la înmormântare, sosind trei zile mai tîrziu. Întristat, a cerut să se deschidă mormântul, pentru a săruta mâinile Născătoarei de Dumnezeu, dar, intrând, l-a găsit gol. În timp, în cuvântările Părinţilor Bisericii, începe să se afirme cu mai multă putere credinţa că după adormirea sa, Fecioara Maria a fost înviată de Fiul Său şi luată cu trupul în Împărăţia Cerurilor.
Tradiţia mai spune că după ce şi-a săvârşit misiunea apostolică ce i-a fost încredinţată, şi anume să ducă în Muntele  Athos credinţa, Maica Domnului dorea să se mute la Fiul Său. Această cerere i-a fost îndeplinită, fiind astfel săvârşită şi dorinţa creştinilor ca trupul Maicii Domnului să nu fie supus putreziciunii şi să fie luat la cer.
Mare şi frumoasă sărbătoare pentru locuitorii SCRIOŞTENI este Sfânta Maria Mare.

Autor:Troncea Mariana

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s